RAZISKAVA SLADKOR V ŽIVILIH Avtor: Lidija Lebar · 16. 6. 2022 Učenci v podaljšanem bivanju so raziskovali KOLIČINA SLADKORJA V ŽIVILIH. Ogledali so si embalažo različnih živilskih izdelkov, se učili brati napise na embalaži glede prisotnosti maščob, beljakovin, ogljikovih hidratov v živilskem izdelku. Zanimala nas je količina sladkorja v določenem izdelku. Za mersko enoto smo izbrali 100 gramov izdelka in 4 gramsko vrečko sladkorja. Pri računanju je bilo treba uporabiti tudi nekaj matematičnega znanja. Učenci so izdelali tabelo in ugotovili, da 100 g Cedevite vsebuje kar 23 vrečk sladkorja,100 g sadnega sirupa 20 vrečk,100 g namaza Nutella 13 vrečk sladkorja…Učencem se je raziskava zdela zanimiva. Ugotovili so, da morajo biti skromni pri uživanju sladkih živil. (Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)